Hovedside » Arkiv » Nyhetsarkiv » Nyheter 2013 » «Gengangere» som undermotiv i ny norsk roman

«Gengangere» som undermotiv i ny norsk roman

Omslag Wilma Lie Gespenster

Det tar generasjoner å komme over en krig. Fortiden spøker i oss som hos Ibsens Gengangere, mener Wilma Lie, som debuterer med romanen GESPENSTER, der hovedpersonen etter sin mors død oppdager ukjente sider av sin familie, og får et nytt forhold til Ibsen, før hun skal sette opp Gengangere i Berlin.

Mens GESPENSTERs hovedperson, Elizabeth, forbereder seg på sitt comeback som regissør med Henrik Ibsens Gengangere i Berlin, kastes hun, ved morens død, tilbake til en barndom i Oslo full av hemmeligheter og fortielser med foreldre preget av arbeid i motstands-bevegelsen under den annen verdenskrig. Det blir gjensyn med den sinnssyke broren, Victor, og i morens leilighet viser fortidens demoner seg for henne parallelt med Ibsens Gengangere, og hun beveger seg ut i et sjeleoppgjør der hun må revidere sin holdning til både Ibsen, sin familie, og ikke minst seg selv.

Wilma Lie, født 1949 i Oslo, er utdannet dramaturg, og har tidligere jobbet med teater og som dramalærer. GESPENSTER er hennes første roman, og hun er nå i full gang med sin neste.

Wilma Lie